Wednesday, 8 May 2013

New Entry

Posted by Mystic Angel at 07:37
Reactions: 
0 comments Links to this post

Holla...cam dah lama tinggal blog ni..hehehe..sibuk cket dgn kerja & bisnes online & persiapan kahwin...hari minggu plak pi kelas menjahit..btol2 bz women ni...malam ni terdetik hati nak tegur membe2 blog terutama anisrahim. Mesti dia rindu sangat kat MA sbb dah lama tak terjah blog dia..hehehe.. :) sorry la korang tak sempat nak balas kunjungan korang lagi sebab jap ag nak wat kira2 plak.....badan pun agak letih hari ni...maybe nak kena tido awal cket kot...esok malam nak balik kelantan..letihnya...byk benda x settle lagi ni...kenduri dah nak dekat...oklah, nanti bila free MA update entry and balas semua kunjungan yea..chow!!



Saturday, 6 April 2013

Demam Peplum Fishtail

Posted by Mystic Angel at 18:12
Reactions: 
0 comments Links to this post

Holla...sihat suma?? hope korang sihat sejahtera hendaknya. Rasa macam cepat sangat masa berlalu esok dah hari ahad...arrghh..kenapa isnin sgt dekat tetapi jumaat sgt jauh...hehehe.. :) keje nak cuti aje kan....

So, ari ni MA nak cerita pasal "Peplum"...confirm girls2 suma tahu tu apa kan...hot stuff kat market skang ni....,anyways boys pun kena amek tahu jugak..nanti senang nak beli baju kat wife ke awek ke..sekali sekala wat suprise hadiah kan "Sarina Peplum Fishtail" beli dekat TheCloset.MY seronok jugak hati kaum ppuan macam MA ni. Rasa macam dihargai gitu...hehehe :)

Actually "Peplum" design ni dah lama wujud...masa zaman Saloma lagi kan...? Secara amnya, kita kenal "Peplum" tu dari sudut bahagian bawah pakaian dia mana bermula dari pinggang, kain pakaian tu mulai berkembang hingga inya kelihatan seperti mini skirt di bahagian pinggang..asal nampak flounce gitu kita panggil "Peplum" tak semestinya kena kembang baru "Peplum" okeh.

Penggunaan "Peplum" lebih kepada smart casual tetapi seperti juga pakaian atau gaya lain, ianya boleh disesuaikan mengikut situasi. Contohnya, ianya boleh dipakai bersama legging, skirt atau skinny jeans. Seperti gambar dibawah ni "Sarina Peplum Fishtails" dipadankan dengan "Skirt Mermaid". Untuk pengetahun korang, "Sarina Peplum Fishtail" ini merupakan design terkini dari TheCloset.MY. Rekaannya agak labuh dah bley menutupi bahagian punggung korang...So, sangat sesuai bagi kaum muslimah yang sukakan fesyen yang trendy & sopan. Saiznya jugak fit from L to 2XL dan menepati citarasa girls yang bertubuh gempal. Namun, harus diingat pilihlah warna yang agak gelap bagi menimbulkan ilusi ramping.


Untuk yang bertubuh kurus pula, gaya "Sarina Peplum Fishtail" ini merupakan gaya penyelamat bagi korang kerana memberi visual berisi dan berbentuk. Pilihlah warna yang terang seperti merah, oren atau biru terang dan dipadankan dengan skinny jeans dari berbagai warna..suai padankan gaya mengikut citarasa korang dalam memberi impak colour blocking. Pasti menyerlah aura dalaman dan keyakinan korang...selamat memcuba yea...:)



Lastly, untuk dapatkan "Sarina Peplum Fishtail" dengan harga yang amat bepatutan iaitu RM37 sahaja..korang bley la terjah Facebook ataupun TheCloset.MY untuk lebih details berkenaan kaler dan saiz...dapatkan segera sebelum kehabisan stock...promosi terhad untuk 10 orang yang terawal sahaja...Chow!!














Monday, 1 April 2013

Holla....I'm Here.. :)

Posted by Mystic Angel at 04:08
Reactions: 
1 comments Links to this post

Holla...!! sihat suma...cam dah lama tak update blog kan...dah berhabuk kot blog ni...hehehe..ari ni MA off dari keje tau...sbb byk benda nak settle by today sbb dua bulan lagi brigde to be..hehehe...cam tak caya aje kan....rasa cam cepat sangat masa tu berlalu... igtkan nak settlekan benda2 tu suma take one day tapi rupanya half day dah siap...tak pe la..dah amek cuti one day dah pun...so apa lagi rehat aje la kat umah..layan internet..layan lagu...syoknyaaaa... :)

Hari ni cuaca sgt panas...nak tido mmg tak dapat la...asal rest aje igt tido kan..takde keje lain...maklum la kalo time keje takde masa nak rest puas2...keje mmg berlambak...malam baru balik...dalam otak ni selalu dok fikir bila la MA nak kaya kan...tak payah dok keje balik umah mlm2...rest aje kat umah..buat apa yang MA suka...hehehe..tu suma just angan2 aje..apa2 pun kena hadapi juga...tu semua cabaran dalam hidup...kekadang ALLAH sengaja uji kita supaya kita lebih kuat...be positive ok... :)

HA..!! lupa nak bgtau....dua hari lepas MA wat photoshoot untuk dress2 baru yang ada kat http://thecloset.my/. Biasa la guna kamera basic saje...so picture pun tak berapa nak menarik sgt...nak kena blaja lagi cara nak edit pic ni...apa2 pun layan aje la pic kat bawah ni...kalo nak lebih details pasal dress ni korang ley terjah http://thecloset.my. Kalau yang ada facebook tu boleh la terjah ke http://www.facebook.com/thecloset.my. Jangan lupa like juga hehehe.. Chow!!





Tuesday, 19 March 2013

Mesin Jahit

Posted by Mystic Angel at 08:47
Reactions: 
3 comments Links to this post

Holla..sihat suma? cam dah lama tak update entry..hehehe..even dalam keadaan malas kena update jugak...korang nak tau tak? MA skang tgh belajar menjahit...hahahah..cam tak caya aje kan...dulu masa kecik2 mak suruh blaja jahit tak nak..skang bila dah besar nak belajar jahit pulak... terpaksa la pi cari org yang bley ajar MA menjahit...tapi aunty tu ajar memang BEST..senang faham & dia ajar satu2 cam budak tadika...as budak baru belajar MA follow aje la...seksa jugak nak jahit sebab dah lama sgt tak guna mesin jahit manual cam kat bawah ni....kena btol2 control kaki tu....if salah teknik dia gerak ke belakang..sebab dah lama sgt2 tak guna mesin antik cam kat bawah ni aunty tu suruh practise jahit tanpa benang dulu...nak bagi biasa katanya...aunty tu kata jahitan still tak kemas kena practise lagi..huhuhuhu...sabtu ni kena pi jahit lagi

Antik tak mesin ni??? lenguh jugak kaki nak kayuh..

rasanya mesin cam kat atas ni dah lama org tak guna kot sbb dah ada mesin2 baru yang automatik..tak payah dok lenguh2 kaki nak kayuh2...zaman pun dah makin maju beb...hahahah.. bentuk mesin sekarang pun cute2 aje....kecik & tak banyak ruang guna...

Cute sangat mesin ni...dapat satu best ni.. :)


Okeh, itu saja la kot untuk entry kali ni...tunggu MA dah tau jahit cket...nanti MA kongsi dgn korang..tu adalah azam tahun ni...once dah terer jahit ley la jual baju jahitan sendri plak kan...hohoho..tingginya cita-cita saya...chow!!



 

Laugh,Love&Life© Copyright The Closet MY – Laugh, Love & Life 2013. | The Closet MY | Bayu Senja